Guide til aktivt medborgerskab - inspiration til boligsocialt arbejde

forside-aktivt-medborgerskab

Guiden er en inspiration til boligsociale medarbejderes arbejde med at styrke aktivt medborgerskab blandt borgere, der har svært ved at finde fodfæste i det demokratiske samfundsfællesskab.

Guiden bygger på erfaringer fra projektet Aktive kvinder gør en forskel, som Amondo og IntegrationsMentor har gennemført i samarbejde med de to boligsociale helhedsplaner Nivå Nu og Nøjsomhed i 2016. I projektet deltog 60 kvinder, primært med etnisk minoritetsbaggrund, i kompetenceudviklingsforløb om aktivt medborgerskab.

Om forfatterne:

Nina Bundgaard Holck er antropolog og ejer konsulentvirksomheden IntegrationsMentor, hvor hun arbejder som social mentor for sårbare flygtninge og indvandrere i Hørsholm, Helsingør og Rødovre Kommune. Derudover arbejder Nina som antropologisk konsulent og foredragsholder med specialiserede kompetencer i at forstå og arbejde med sårbare etniske minoriteters kulturelle, sociale og helbredsmæssige udfordringer og aktive deltagelse i samfundslivet. Læs mere på www.integrationsmentor.dk

Mette Frithiof Wybrandt er cand.scient.pol. og ejer konsulentvirksomheden Amondo, hvor hun arbejder med udviklingsprojekter og kompetenceudvikling om medborgerskab, inklusion, forældresamarbejde, børneinddragelse og ABCD-metoden. Derudover har Mette udviklet og udgivet en række handlingsrettede værktøjer i samarbejde med boligsociale helhedsplaner, kommuner, ministerier og fonde.

Bestil en gratis pdf-udgave af Guide til aktivt medborgerskab

  Fornavn og efternavn (skal udfyldes)

  e-mail (skal udfyldes)

  Stilling (skal udfyldes)

  Ansættelsessted (skal udfyldes)

  Når du klikker på knappen 'Bestil gratis pdf-udgave' accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.

   

  Bestil gratis digital version af kursusmateriale